Ιταλία: Τραυματίες και επεισόδια σε διαδηλώσεις για τη λιτότητα

MarketNews

Ιταλία: Τραυματίες και επεισόδια σε διαδηλώσεις για τη λιτότητα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με τριάντα τραυματίες (ένας 47χρονος Περουβιανός έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε) και έξι προσαγωγές έληξε η σημερινή διαδήλωση για το δικαίωμα στην στέγη και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας. Εβδομήντα περίπου άτομα, όμως, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία οικονομικής ανάπτυξης και εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο. Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και μετά από περίπου μισή ώρα, γύρω στις 16.30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.

Όταν ο περιορισμένος αυτός αριθμός διαδηλωτών κινήθηκε προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, εκείνοι απάντησαν με γκλόπ και δακρυγόνα.
Κύριο σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών ήταν «πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα».

«Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο.

Διαδηλωτές, τέλος, πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, στην κεντρική οδό via XX Settembre, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία.