Τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει

ΣΚΑΪ

 Τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μήνυμα ότι η χώρα εξέρχεται από την περίοδο των μνημονίων στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον απόηχο της επιστροφής της χώρας στις αγορές και της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως κάποιοι, «τώρα που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το ‘τρίτο μνημόνιο’, αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει ως νέες προσωπικές του προτεραιότητες τη στροφή της χώρας στην ανάπτυξη και «την ανακούφιση όσων πληγώθηκαν».

«Η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στη γκρίνια στην απομόνωση», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής

Την μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στο μεταξύ η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για "μνημονιακό έγκλημα" και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά μιλώντας για "παραλήρημα μιζέριας" της μείζονος αντιπολίτευσης.