Η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 200 εκατ. ευρώ σε μία μόλις συνεδρίαση, στα 446 εκατ. ευρώ και της Eurobank περί τα 10 εκατ. ευρώ στα 69 εκατ. ευρώ συνολικά.  Η αγορά όχι μόνο καταδικάζει την επιλογή ακύρωσης του deal, αλλά ανησυχεί σφόδρα για την ένταξη των δύο τραπεζών στο ΤΧΣ, ότι κι αν σημαίνει αυτό για τις καταθέσεις. Άλλωστε, τόσο το παράδειγμα της Κύπρου, όσο και οι δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων είναι ακόμα νωπές, περί καμίας εγγύησης των καταθέσεων.

Στα όρια των 800 μονάδων κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που η τροχιά της αγοράς ήταν και αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη.  Ο γενικός δείκτης κινείται στα επίπεδα των 805 μονάδων, συνεχίζοντας να πηγαίνει με την όπισθεν και να κινείται στα χαμηλά των τελευταίων πέντε – έξι μηνών.

Πρωταγωνιστές της πτώσης δεν είναι άλλοι από την Εθνική και την Eurobank, που υποχωρούν σχεδόν κατά 30%, στα 0,3640 ευρώ και 0,12 ευρώ αντίστοιχα, αν και στη Eurobank παρατηρείται κίνηση περιορισμού των αρχικών απωλειών. Οι απώλειες συνοδεύονται από μεγάλο όγκο άνω των 4 εκατ. τεμαχίων για την ΕΤΕ και άνω των 2 εκατ. για την Eurobank.

Το άσχημο κλίμα έχει περάσει και τις υπόλοιπες μετοχές, με την Alpha να υποχωρεί πάνω από 7%, στα 0,53 ευρώ και η Πειραιώς κατά 12,5%, στα 0,14 ευρώ. Αμετάβλητη στα 6,10 ευρώ παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, αφού μία μεγάλη αβεβαιότητα ξεπεράστηκε, αυτή της ανάθεσης της σύμβασης στην Ιντραλότ, παρά το γεγονός ότι κάποια επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments