Ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ παρέδωσε σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας, Παναγιώτης Ευσταθίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ο 83χρονος, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση που ερευνούν οι ανακριτές Διαφθοράς και μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους, ποινική μεταχείριση που κρίθηκε με βούλευμα, καθώς είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προσωρινής του κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνηγόρου του, ο Παναγιώτης Ευσταθίου, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, σήμερα κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα πέντε (2.552.435) ευρώ.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει για τον εντολέα του: «Στην ανωτέρω κίνηση προέβη, επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες».

Facebook Comments