Κέρδη στη Wall λόγω City

MarketNews

Κέρδη στη Wall λόγω City , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της Citigroup και αφετέρου από την άνοδο των λιανικών πωλήσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,58% στις 16.114,37 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,61% στις 4.024,04 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,58% στις 1.826,27 μονάδες.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της Citigroup η οποία ενισχύεται κατά 4,1%, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ ήταν αυξημένα κατά 4%, παρά τη μείωση που καταγράφηκε στα έσοδα της. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 4,15 δισ. δολάρια ή 1,30 δολ. ανά μετοχή, από 4 δισ. δολ. ή 1,29 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Κέρδη 7,1% καταγράφει η Herbalife ανακάμπτοντας από το -14% της Παρασκευής. Η εταιρεία τέθηκε υπό έλεγχο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η οποία θα είναι ξεχωριστή από εκείνη που διενεργεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Ο διαχειριστής hedge fund, Bill Ackman είχε κατηγορήσει την εταιρεία ότι είναι μια πυραμίδα στα τέλη του 2012, παίρνοντας στο περιθώριο μια τεράστια αρνητική θέση, στοιχηματίζοντας ότι τιμή της μετοχής θα υποχωρήσει.

Κέρδη 1,8% καταγράφει και η Twitter, με τον  Evan Williams, εναν εκ των συνιδρυτών της εταιρείας, και τον Richard Costolo, διευθύνων σύμβουλο, να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να πουλήσουν μέρος της συμμετοχής τους, δίνοντας άτυπα ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 1,1% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, αφού διαμροφώθηκαν στα 433,9 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ αναθεωρήθηκε και η άνοδος του Φεβρουαρίου 0,7% έναντι 0,3% που ήταν η αρχική εκτίμηση.