Γαλλία: Έλλειμμα 3% στον προϋπολογισμό του 2015

MarketNews

Γαλλία: Έλλειμμα 3% στον προϋπολογισμό του 2015, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε πλήρη αναδίπλωση αναγκάστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, εγκαταλείποντας το αίτημα να παραταθεί η διορία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, o Μισέλ Σαπέν ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 θα στηριχθεί στην υπόθεση ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 3%. «Σε αυτή τη βάση διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας και καταρτίζουμε τον προϋπολογισμό», υποστήριξε.

Μόλις προ 10 ημερών ο κ. Σαπέν ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιμηκυνθεί η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Διετής παράταση
Ήδη η Γαλλία έχει λάβει από τα κοινοτικά όργανα διετή παράταση, η οποία λήγει το 2015.

Σε άλλη συνέντευξή του, προς το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC, ο κ. Σαπέν παρομοίασε τη Γαλλία με πλοίο που κινδύνευε να βουλιάξει, αλλά πλέον επιπλέει. Προσέθεσε, όμως, ότι «πρέπει να επιταχύνει τις μηχανές της για να επιστρέψει σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών καλείται να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας 50 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία αλλά ακόμα και έτσι θεωρείται δύσκολη η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 4,3% του ΑΕΠ το 2013, στο 3% το 2015.