Εντυπωσιακή μείωση παρουσιάζουν τα εισοδήματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ιταλικής γερουσίας. Το 2012, με αναφορά στα εισοδήματα του 2011, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει 35.439.988 ευρώ.

Στην φορολογική δήλωση που κατέθεσε το 2013, το συνολικό του εισόδημα περιορίζεται στα 4.515.298 ευρώ. Πρόκειται για σχεδόν πρωτοφανή μείωση – της τάξης των τριάντα ενός εκατομμυρίων ευρώ – όπως υπογραμμίζουν, σήμερα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ως γνωστόν, ο Μπερλουσκόνι εξέπεσε από γερουσιαστής των περασμένο Νοέμβριο, αλλά σε ότι αφορά την φορολογική δήλωση η οποία κατατέθηκε πέρυσι, τα εισοδήματά του συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνονται σε εκείνα των εκλεγμένων μελών της ιταλικής γερουσίας.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ιταλικού κοινοβουλίου, «ρεκόρ» καταγράφει ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Τζουσέπε Μπρέσια, ο οποίος, για το έτος 2012, δήλωσε μηδενικό εισόδημα.

Ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, δήλωσε 176.499 ευρώ, ενώ η περίπτωση της προέδρου της βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι είναι λίγο πιο περίπλοκη: στην φορολογική δήλωση την οποία κατέθεσε το 2013, τα εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τις 6.314 ευρώ. Παράλληλα, όμως, ως πρώην εκπρόσωπος, στην Ιταλία, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχε κερδίσει 94.304
ευρώ -ποσό το οποίο δεν φορολογείται από τις ιταλικές αρχές.

Ο πλουσιότερος, τέλος, υπουργός της κυβέρνησης Ρέντσι είναι ο επικεφαλής του υπουργείου μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι (στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο) ο οποίος, το 2012, κέρδισε 282.499 ευρώ. Η υπουργός αρμόδιας για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, Μαρία Έλενα Μπόσκι, παρουσιάζει το χαμηλότερο δηλωμένο εισόδημα: 90.031 ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν έχει εκλεγεί στο κοινοβούλιο και κατά συνέπεια τα εισοδήματά του δεν συμπεριλαμβάνονται στον συγκεκριμένο κατάλογο.

Facebook Comments