Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις αγορές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Παράλληλα, προβληματισμό προκάλεσε η διαπίστωση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί.

Ειδικότερα,  ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,21% στις 6.571 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,40% στις 9.303 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15% στις 4.378 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 330,21 μονάδες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, το 2014 φαίνεται ότι είναι χρονιά καμπής για την Ευρωζώνη. Μετά από δύο χρόνια, οι 18 χώρες – μέλη της αναμένεται να σημειώσουν μία ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 1%. Αυτό, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, αποτελεί μεν ενθαρρυντικό στοιχείο, ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα οριστικής υπέρβασης της κρίσης στο σύνολό της, αναφέρει ο Ζιν.

Στο ταμπλό η μετοχή της L’Oreal ενισχύεται κατά 1,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν κατά 3,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Roche υποχωρεί κατά 1,4%, αφού οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 0,8% στα 11,5 δισ. ελβετικά φράγκα, καθώς η άνοδος του ελβετικού νομίσματος επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρείας.

Facebook Comments