Ένας παράφορος έρωτας, ο Γούντι Άλεν και το Wonder wheel αλλά και οι γνωστές πλέον κακές μαμάδες επιστρέφουν… αυτήν την νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

«Wonder wheel»

Στο Κόνι Άιλαντ των ’50s ένας νεαρός ναυαγοσώστης αφηγείται την ιστορία ενός υπαλλήλου λούνα παρκ και της απογοητευμένης με τη ζωή της συζύγου του.

Σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Κέιτ Γουίνσλετ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέιμς Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ

«Το τετράγωνο»

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ με τους: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ

«Mαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου»

Αγχωμένες, οι Έιμι, Κίκι και Κάρλα προσπαθούν να αποδειχτούν υποδειγματικές μαμάδες απέναντι στις αμέτρητες χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις τους, ο πανικός όμως βαράει κόκκινο όταν στην τούρλα των γιορτών καταφθάνουν για επίσκεψη οι δικές τους μαμάδες.

Σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ με τους: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Σούζαν Σάραντον

«Νήμα»

Η Νίκη είναι μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στον πολιτικό αγώνα. Ο γιος της Λευτέρης νιώθει παραμελημένος επειδή εκείνη είχε λάθος προτεραιότητες. Αντιμέτωποι η μία με το παρελθόν και ο άλλος με το μέλλον, είναι έτοιμοι να κόψουν το νήμα που τους κρατά δεμένους μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Βούλγαρης με τους: Σοφία Κόκκαλη

«O θησαυρός»

Η κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη βασίζεται σε μια από τις αγαπημένες στιγμές του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, την ταινία του Νίκου Τσιφόρου, «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959).  Με τους Παύλο Χαϊκάλη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρο Φωκά, Σωτήρη Καλυβάτση, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Φαίη Ξυλά, Μιχάλη Μαρίνο, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Μουτίδου, Δωροθέα Μερκούρη, Μάγδα Πένσου, Γιώργο Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Κατερίνα Στικούδη, η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, όπου μια χήρα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο σύζυγός της, διαδίδει πως, στην πανσιόν της, ο μακαρίτης έχει κρύψει έναν θησαυρό. Έτσι, σπεύδουν πολλοί, που, με διάφορες δικαιολογίες, ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

«Εγώ, ο Κολοκυθάκης»

Ο Κολοκυθάκης είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που χάνει τη μητέρα του και μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο. Εκεί πρέπει να αγωνιστεί για να βρει τη θέση του σε ένα καινούργιο, παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον.

Facebook Comments