Οι λάτρεις της ροκ και του σπουδαίου κιθαρίστα Jimi Hendrix θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ανέκδοτα κομμάτια του θρυλικού καλλιτέχνη, σχεδόν μισό αιώνα μετά τον θάνατό του.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 9 Μαρτίου 2018 θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Both Sides of the Sky» του σπουδαίου μουσουργού και κιθαρίστα με δέκα από τα δεκατρία συνολικά κομμάτια, τα οποία γράφτηκαν μεταξύ 1968 – 1970, να βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

«Το 1960 ήταν μία χρονιά πειραματισμού για τον Hendrix. ‘’Χάθηκε’’ δουλεύοντας αυτό το άλμπουμ. Το πρώτο που κάνεις είναι να βάλεις τον δίσκο στο πικ-απ. Τον ακούς και ηλεκτρίζεσαι. Θεέ μου! Είναι απίστευτο. Πενήντα χρόνια αργότερα είμαστε εδώ και ακούμε αυτόν τον δίσκο. Θεέ μου, είναι καταπληκτικός!», δήλωσε ο Eddie Kramer,  ηχολήπτης όλων των δίσκων του καλλιτέχνη.

Πολλά από τα κομμάτια του άλμπουμ γράφτηκαν από τη «Band of Gypsys», το τρίο του Hendrix με τον Buddy Miles και τον Billy Cox.«Νομίζεις ότι ακούς τους Crosby, Stills & Nash, αν εξαιρέσουμε τον ήχο που είναι λίγο πιο οξύς, αφού ο Jimi απλά ροκάρει», συμπλήρωσε  ο Kramer.

Ο Jimi Hendrix  βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στο ξενοδοχείο «Samarkand» στο Λονδίνο, όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών.

Facebook Comments