Ο πρόεδρος της BοJ σε ομιλία του σε επιτροπή του ιαπωνικού κοινοβουλίου σήμερα το πρωί, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις, οι οποίες έδωσαν ώθηση στον Nikkei οδηγώντας παράλληλα το JPY χαμηλότερα.

Καταρχάς ο Kuroda υπογράμμισε τις θετικές επιπτώσεις που έχουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη φαίνεται να σταθεροποιείται.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο στόχος που έχει θέσει η BoJ για τον πληθωρισμό (2.0%) είναι επιτεύξιμος, ακόμη και μέσα στο 2014, τονίζοντας ότι στόχος της BoJ αλλά και δική του επιθυμία είναι να δει την Ιαπωνία να ξεφεύγει από το φαύλο κύκλο του αποπληθωρισμού οριστικά.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να συνεχιστεί το QE, ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον εκτιμώμενο χρόνο περάτωσης του προγράμματος, ο Kuroda διεμήνυσε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν με τα εργαλεία που θα θεωρηθούν τα πιο κατάλληλα.

Τέλος ο πρόεδρος της BoJ προέβλεψε ότι η θετική επίδραση της ποσοτικής χαλάρωσης στο χρηματιστήριο θα συνεχιστεί, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών στο επιχειρηματικό περιβάλλον και του θετικού αντίκτυπου που έχει το πρόγραμμα στην ιαπωνική οικονομία.

Facebook Comments