Κέρδη στην Ευρώπη

MarketNews

Κέρδη στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχτηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω των ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι αγορές έχουν αρχίσει να θέτουν ως κριτήριο την εταιρική κερδοφορία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,63% στις 6.583 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,06% στις 9.271 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,79% σημειώνει άνοδο 1,05% στις 4.391 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,9% στις 329,54 μονάδες.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν αφενός η άνοδος που υπήρξε χτες στους δείκτες της Wall Street και αφετέρου ο καλύτερος του αναμενομένου ρυθμός ανάπτυξης που σημείωσε η κινεζική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, το κινεζικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 7,4% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από την ανάπτυξη κατά 7,7% στο δ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους, αλλά υψηλότερα των εκτιμήσεων που  έκαναν λόγο για 7,3%.

Στο ταμπλό, η Credit Suisse κερδίζει 1,3%, παρά το γεγονός ότι  ανακοίνωσε πως τα κέρδη πρώτου τριμήνου υποχώρησαν 34% εξαιτίας της πτώσης των κερδών στην επενδυτική τράπεζα. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 859 εκατ. ελβετικά φράγκα από 1,3 δισ. φράγκα το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.