Γέλεν: Πλήρης ανάκαμψη της οικονομίας έως το τέλος του 2016

MarketNews

Γέλεν: Πλήρης ανάκαμψη της οικονομίας έως το τέλος του 2016, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εφικτό στόχο χαρακτήρισε την ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας, με κύρια χαρακτηριστικά την πλήρη απασχόληση και τις σταθερές τιμές, η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν.

Σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης, η Γέλεν εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2016. Έτσι, θα έχουν τεθεί οι βάσεις για μια ισχυρότερη οικονομία σε μια δεκαετία.

Στην παρέμβασή της, η Γέλεν ανέφερε ότι ο στόχος για την ανεργία έχει οριστεί στο 6,7% ενώ για τον πληθωρισμό στο 2%. Για να υπάρξει η πρώτη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων, τα στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πρέπει να συγκλίνουν με τους στόχους της Fed.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι σε κάποιο βαθμό, το χαμηλό ποσοστό του πληθωρισμού φαίνεται να οφείλεται σε παράγοντες που είναι προσωρινοί, συμπεριλαμβανομένων και των χαμηλότερων τιμών ενέργειας. Άλλωστε, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ο πληθωρισμός είναι πιθανό να κινηθεί σταδιακά προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.