Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης σχεδιάζουν να βάλουν περισσότερα μετρητά σε μετοχές, πιστεύοντας ότι θα υπεραποδόσουν σε σχέση με όλες τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με έρευνα της JP Morgan. Και αυτό κυρίως αφορά τους πλούσιους επενδυτές των χωρών της κρίσης, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίοι είναι πιο αισιόδοξοι από κάθε άλλη ομάδα επενδυτών.

Το 75% των πλούσιων ιδιωτών επενδυτών της Ευρώπης με assets τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων,  σκοπεύουν να τοποθετήσουν επιπλέον κεφάλαια στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια για την αγορά μετοχών, σύμφωνα με την έρευνα της JPMorgan Private Bank.

Οι πλούσιοι επενδυτές στην Ισπανία και την Ελλάδα είναι περισσότερο πεπεισμένοι για τις μελλοντικές αποδόσεις των μετοχών από ό, τι οποιαδήποτε άλλη ομάδα επενδυτών, με το 70% και το 59% των επενδυτών στις εν λόγω χώρες αντίστοιχα, να δηλώνουν bullish για τις μετοχές διεθνώς, αλλά κυρίως για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας.

Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων σε 15 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα σε μετοχές , ενώ το 18% δήλωσαν πρόθυμοι να τοποθετηήσουν περισσότερα χρήματα σε εναλλακτικές επενδύσεις, όπως τα hedge funds και τα ακίνητα.

Ένα επιπλέον 18%, ωστόσο «ψηφίζει» cash, παρά τοποθετήσεις σε assets.

«Πολλοί επενδυτές έχουν δημιουργήσει μεγάλες θέσεις σε μετρητά κατά τα τελευταία χρόνια και έχουν χάσει το τρένο των  ισχυρών αποδόσεων στις μετοχές. Πιστεύουμε ότι το 2014 θα είναι ένα ακόμη έτος, το οποίο θα δώσει κέρδη σε όσους επενδύσουν στις μετοχές», δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της JPMorgan Private Bank, César Pérez .

Facebook Comments