Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ιδιοκτησία του το ΠΑΣΟΚ με κληρονομικό δικαίωμα και αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό για τον Ευάγγελο Βενιζέλο (που φαίνεται ότι δεν θα είναι) θα επιχειρήσει να πάρει το «πατρικό» πίσω, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει στην διάλυση του άλλοτε κραταιού κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του και την κυβέρνηση σε μεγάλη περιδίνηση.

Ο Γιώργος δεν επιθυμεί- όπως λένε- να αναλάβει ο ίδιος και πάλι τα ηνία του ΠΑΣΟΚ.  Σκέφτεται όμως να τοποθετήσει στην θέση του προέδρου ένα άνθρωπο ο οποίος θα διασφαλίσει την υστεροφημία του για την οποία κόπτεται διακαώς.

Όλοι οι παροικούντες στη Τρικούπη γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που ευοδωθεί το σχέδιο του ΓΑΠ, πρώτος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου- αχυράνθρωπου είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ωστόσο το εγχείρημα θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνο και οι κηπουροί του Γιώργου, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν πολιτικό μέλλον, άρχισαν να ρίχνουν δίχτυα προς τον… ΣΥΡΙΖΑ, μπας και διασωθούν.

Θυμίζουμε ότι οι Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ. Όχι φυσικά ότι η παρουσία τους θα έφερνε χιλιάδες ψήφους, αλλά τουλάχιστον θα έδινε την ψευδαίσθηση της ενότητας.

Ταυτοχρόνως η πιστή βουλευτής του Γ. Παπανδρέου Θεοδώρα Τζάκρη, αν και δηλώνει ανεξάρτητη, ουσιαστικά έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες πήρε σειρά ο Δημήτρης Δρούτας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο 105,5» δήλωσε ότι ανήκει στο… ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και αποκάλεσε σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο συντηρητική, αλλά και ακραία, επικίνδυνη για τη δημοκρατία λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι στην εξουσία.

Η δήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη στην Κουμουνδούρου, μιας και η δήλωση του κ. Δρούτσα έγινε την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε για να ολοκληρώσει την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Φυσικά, η συμμετοχή του πρώην ΥΠΕΞ σε αυτό θα σήμαινε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και όχι μόνο, θα έκανε την Κουμουνδούρου… Κούγκι. Οπότε το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.

Facebook Comments