Χρ. Μεγάλου: Στόχος να ολοκληρωθεί με επιτυχία το συντομότερο η ΑΜΚ

MarketNews

Χρ. Μεγάλου: Στόχος να ολοκληρωθεί με επιτυχία το συντομότερο η ΑΜΚ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Σε λίγες μέρες, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δημιουργούμε μια πανίσχυρη κεφαλαιακά τράπεζα. Η Eurobank θα έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, η Eurobank θα έχει το δεύτερο χαμηλότερο λόγο δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά, κάτι που μας δίνει ευρύτερα περιθώρια χειρισμών στο πεδίο των χορηγήσεων». 

Αυτά αναφέρει προς το προσωπικό της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρ. Μεγάλου, λέγοντας ακόμα ότι «βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Όπως γνωρίζετε, το περασμένο Σάββατο, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank ενέκρινε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 2.864 εκ. ευρώ. Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, και μετά από έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ανακοινώσαμε την υπογραφή συμφωνίας με ομάδα θεσμικών επενδυτών, μεγάλης διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι προτίθενται να επενδύσουν περίπου 1.332 εκ. ευρώ, καλύπτοντας σχεδόν το ήμισυ της ΑΜΚ.

Στόχος μας είναι η αύξηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα μεγάλο roadshow σε όλα τα σημαντικά χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου. Τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα στελέχη, που συμμετέχουν στις παρουσιάσεις προς τους ξένους επενδυτές, θα βρισκόμαστε τις εορτάσιμες αυτές μέρες μακριά από την Αθήνα. Θα επισκεφθούμε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και θα μιλήσουμε με δεκάδες θεσμικούς επενδυτές, με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Τράπεζα.

Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε έως εδώ. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πλήθος αντικειμενικές δυσχέρειες και εμπόδια στη διαδρομή για ένα πράγματι σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα, το οποίο συνιστά η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε υψηλής ποιότητας ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή μετοχική βάση για την Τράπεζα.