Μετά από εννέα πτωτικές συνεδριάσεις και συνολικές απώλειες άνω του 12%, η αγορά δείχνει όχι απλώς σημάδια ζωής, αλλά και δυνατότητες απορρόφησης των μεγάλων αυξήσεων κεφαλαίου που δρομολογούνται και του rebalacing στις τράπεζες (κυρίως στην Πειραιώς). Καταλυτικά επιδρούν οι αναλύσεις των ξένων για Χ.Α. (JP Morgan, HSBC, Citigroup).

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.249 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 109εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,09%.

Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Τιτάν (+7,4%), του ΟΠΑΠ(+8,03%), της Folli Follie (+3,17%),της ΔΕΗ (+4,98%), της Εθνικής (+5,05%), του ΟΤΕ (+4,45%) και των ΕΛΠΕ(+4,08%).

Η εικόνα είναι διαφορετική στην αγορά μετά τη χθεσινή αναφορά της JP Morgan  για την Ελλάδα, καθώς, επίσης, της Citigroup και της HSBC. Η JP Morgan δίνει σύσταση overweight για την Ελλάδα και η Citigroup περιλαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις αγαπημένες της αγορές από τις αναδυόμενες που παρακολουθεί.

 

Σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλες δουλειές, όπως η πρώτη έκδοση του Ελληνικού ομολόγου και οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών θεωρεί ότι υπάρχει πολιτικό ρίσκο, το οποίο όμως δεν είναι απαγορευτικό. Κι αυτό διότι όποια κυβέρνηση  κι αν προκύψει από τις κάλπες, δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι στη τρόικα, αφήνοντας να πάνε χαμένες οι θυσίες τόσων ετών. 

Η JP Morgan εκτιμά ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών είναι μεγαλύτερη του 50% αλλά όπως σημειώνει, “δεν περιμένουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα απειλήσει τα επιτεύγματα της παραμονής στο ευρώ και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα”.

Επίσης, δίνει σύσταση overweight για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι κορυφαία επιλογή της και μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών από τις αναδυόμενες αγορές. Σύσταση overweight δίνει και για τον τίτλο της Alpha Bank. Όπως αναφέρει, μετά τον κύκλο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, αναμένονται υπεραποδόσεις σε μεσοπρόθεσμη βάση, τη στιγμή που και η κυβέρνηση, που αποτελεί μεγαλομέτοχο του κλάδου, επιθυμεί κερδοφόρες τράπεζες.

Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της συγκαταλέγεται και ο ΟΤΕ, ο οποίος, όπως σημειώνει, διαπραγματεύεται με ισχυρό discount έναντι των μετοχών του κλάδου, ενώ σημειώνει ότι θα απέφευγε τον τίτλο της Εθνικής (underweight), σημειώνοντας ότι είναι η λιγότερο ελκυστική από τις εισηγμένες εγχώριες τράπεζες.

Απ την πλευρά της η HSBC σε δική της έκθεση αναβαθμίζει τις τιμές-στάχους για Folli Follie στα 36,3 ευρώ,  Jumbo στα 16,5 ευρώ και για ΟΠΑΠ στα 13,5ευρώ. Ευκαιρίες αγορών μετά την πρόσφατη αδυναμία της αγοράς εντοπίζει η HSBC για τους τίτλους των Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ στηρίζοντας την άποψή της στα οικονομικά αποτελέσματα των τριών Ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Facebook Comments