Φθηνότερο φυσικό αέριο διαπραγματεύεται η Άγκυρα με τη Gazprom

MarketNews

Φθηνότερο φυσικό αέριο διαπραγματεύεται η Άγκυρα με τη Gazprom, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Τουρκία προχώρησε σε κατ αρχήν συμφωνία με τη Ρωσία για αύξηση από 16 σε 19 δισ. κυβικά μέτρα της ποσότητας του αερίου που διέρχεται από τον αγωγό Blue Stream.

«Καταλήξαμε σε μία κατ αρχήν συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.

Επίσης, είπε πως μπορεί να υπογραφεί ένα νέο συμβόλαιο με τη Μόσχα για την αγορά αερίου σε μια λογική τιμή με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού έγιναν πριν από μία συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για απόψε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.

Ο Γιλντίζ είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η Τουρκία επρόκειτο να ζητήσει μια έκπτωση στην τιμή του αερίου που αγοράζει από τη Ρωσία και από το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό.

Δεν διευκρίνισε σήμερα ποιο μπορεί να είναι το εύρος αυτής της έκπτωσης, φοβούμενος ότι κάτι τέτοιο θα παρεμποδίσει τις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του ενεργειακού κολοσσού.