Ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά την προηγούμενη εβδομάδα με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κατά 1.7% στα $1.298. Η υποχώρηση του χρυσού έρχεται μετά τις θετικές ανακοινώσεις από τα χρηματιστήρια των Η.Π.Α, με τους τρεις μεγαλύτερους δείκτες να ενισχύονται κατά 1-1,7% σε εβδομαδιαία κλίμακα.

Για αυτή την εβδομάδα θα υιοθετήσουμε ένα πιο ουδέτερο τόνο ως προς την εξέλιξη των τιμών στο πολύτιμο μέταλλο, συνεχίζουμε όμως να πιστεύουμε ότι ο χρυσός παραμένει ευάλωτος σε μία ενδεχόμενη πτώση καθώς κινείται κάτω από σημαντικά τεχνικά σημεία.

Στην εβδομάδα που βρίσκεται μπροστά μας οι traders θα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις από το οικονομικό ημερολόγιο των Η.Π.Α καθώς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι ανακοινώσεις από την αγορά κατοικιών, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και ο δείκτης εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά στις τιμές του χρυσού.

Η συσχέτιση χρυσού – δολαρίου συνεχίζει να αποδυναμώνεται, καταγράφοντας το τελευταίο διάστημα τη χαμηλότερη συσχέτιση από τις 24 Μαρτίου. Θα περιμένουμε την αντίδραση του χρυσού όταν ο δείκτης USDollar Dow Jones της FXCM φτάσει τις στηρίξεις των 10.400 μονάδων προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τον ισχυρισμό μας.

Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης σημείο κλειδί όπως τονίσαμε και στις προβλέψεις της προηγούμενης εβδομάδας αποτελούν τα $1.327. Ο χρυσός παραμένει σε πτωτική τροχιά κάτω από αυτό το σημαντικό τεχνικό σημείο. Εφόσον η πτώση συνεχιστεί οι σημαντικότερες στηρίξεις χαμηλότερα βρίσκονται στα $1.283 με μία ενδεχόμενη διάσπαση να ανοίγει το δρόμο για την περιοχή στηρίξεων του 1.260/70. Αυτή η περιοχή τιμών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανατρέχουμε πίσω στον Ιούνιο του 2013, με πολλά σημεία Fibonacci να επιβεβαιώνουν τη σημασία της περιοχής.

Εν κατακλείδι, η σημαντικότερη αντίσταση για το XAU/USD παραμένει στα $1.327 με το χρυσό να παραμένει ευάλωτος κάτω από τις αντιστάσεις αυτές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για να μην επαληθευτεί η πρόβλεψή μας είναι να υπάρξει μία γενικευμένη αποστροφή ρίσκου, η οποία θα στρέψει τους επενδυτές προς την ασφάλεια του χρυσού. Πλέον πρέπει να κοιτάμε προς τις 1.891 μονάδες του S&P, καθώς μία ενδεχόμενη διάσπαση μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της διόρθωσης που σημείωσε ο χρυσός τον Απρίλιο.

Facebook Comments