Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αύριο στις 10:00 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι Γιάννης Μανιάτης και Φίλιππος Σαχινίδης. Ενόψει της αυριανής συνάντησης, πηγές της Ιπποκράτους υπενθύμιζαν τις θέσεις του κόμματος αναφορικά με τα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση, ιδίως μετά την αποδοχή, εκ μέρους της Τρόικας, του κανόνα 1:1, στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο θέμα των τραπεζών, οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους σημείωναν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εξαρχής – και το είχε εκφράσει- υπέρ της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, με στόχο, όπως τονίζουν, να υπάρξει ένας πυλώνας που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της πραγματικής οικονομίας. Επιπλέον, ανέφεραν ότι παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει εγκαίρως τα προβλήματα και είχε ζητήσει να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. «Πάντως, ακόμα και τώρα, επισημαίνουμε ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η Εθνική δεν θα είναι υπό ελληνικό και υπό δημόσιο έλεγχο», τονίζουν.

Οι ίδιες πηγές ασκούσαν κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα σε σχέση με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρουν, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ και ειδικότερα καλούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να συνέλθουν και να διαφοροποιηθούν γιατί θυσιάζουν μείζονα δημοκρατικά αγαθά στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων».

Facebook Comments