Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με άνοδο ο Nikkei

Capital

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με άνοδο ο Nikkei  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την σκυτάλη από τη Wall Street πήρε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, αντλώντας ώθηση από τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και τα καλύτερα των εκτιμήσεων μάκρο στις ΗΠΑ, ωστόσο οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει της έναρξης της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ιαπωνία.

Ο Nikkei, κέρδισε 1,1% στις 14.546,27 μονάδες διαγράφοντας τις χθεσινές απώλειες της τάξης του 0,85%, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε στις 1,173.81 μονάδες, υψηλότερα κατά 1%.

Ο Nikkei, έχει σε μεγάλο βαθμό «κολλήσει» μεταξύ 14.000 και 15.200 μονάδων, για σχεδόν τρεις μήνες, ενώ υποαποδίδει πολλών άλλων δεικτών, εν μέρει λόγω της απογοήτευσης από την απουσία φρέσκων νομισματικών μέτρων και τις ανησυχίες ότι η οικονομία της Ιαπωνίας μπορεί να «χτυπηθεί» σκληρά από την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων , που εφαρμόστηκε από την αρχή του μήνα.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι επερχόμενες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τον Nikkei. Αυτή την βδομάδα, αναμένονται ανακοινώσεις από εταιρείες όπως η Shin-estu Chemical, η Hitachi Construction, η Fanuc και η Denso.

Στην Kίνα, η ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης της HSBC, επίσης βοήθησε να διατηρηθεί η θετική επενδυτική διάθεση.

Συγκεκριμένα, τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος διαμορφώθηκε στις 48.3 μονάδες τον μήνα Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, μέγεθος βελτιωμένο από τις 48 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση 0,84% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, o CSI 300 σημειώνει οριακή πτώση 0,07% και ο Shanghai Composite κινείται χαμηλότερα κατά 0,26%.

Στην Ν. Κορέα, ο Kospi κινείται οριακά χαμηλότερα 0,19%, στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημειώνει πτώση 0,20%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης ASX έκλεισε με άνοδο 0,67%.

Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 καταγράφει άνοδο 0,74%, στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 κινείται ανοδικά 0,51%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει πτώση 0,72%.