Σημαντική ήταν η ανακοίνωση των πρακτικών από τη τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας τον Απρίλιο. Τα μέλη της επιτροπής που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα επιτόκια συμφώνησαν ομόφωνα, με ψήφους 9-0, υπέρ της διατήρησης της επιτοκιακής πολιτικής και του προγράμματος νομισματικής πολιτικής στα ίδια επίπεδα.

Παράλληλα τα μέλη της επιτροπής παρατηρούν ότι η αγγλική οικονομία ενισχύεται παρά τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται ο πληθωρισμός, προβλέποντας ότι η βρετανική οικονομία πρόκειται να αναπτυχθεί κατά 1% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Αναλύοντας τα σημαντικότερα δεδομένα από τα μακροοικονομικά της Αγγλίας, οι αξιωματούχοι της ΒοΕ αξιολογούν τον κίνδυνο διεύρυνσης του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ως αυξημένο, μην αποκλείοντας τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Παράλληλα τα μέλη της επιτροπής παρατηρούν την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πορεία της Κίνας.

Τέλος τα μέλη της MPC εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας αλλά και για την απασχόληση, παρατηρώντας όμως ότι η αγορά εργασίας βρίσκεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τα επιθυμητά.

Facebook Comments