Για τεχνητή εικόνα της αγοράς κάνουν λόγο οι χρηματιστές που βλέπουν ο γενικός δείκτης να αντιδρά μάλλον βίαια πτωτικά μετά τα καλά νέα για το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δις. ευρώ, που όμως, θεωρείται προεξοφλημένο.

Μεγάλο μέρος των αναλυτών θεωρεί ότι το rebalancing στις τράπεζες συνεχίζεται και δεν αποκλείει να δούμε χαμηλότερες τιμές στα τραπεζικά χαρτιά κυρίως σε αυτά που ολοκλήρωσαν τις αυξήσεις κεφαλαίου, ανοίγοντας έτσι νέες πύλες εισόδου. Από την άλλη, η αγορά μέχρι το επόμενο Eurogroup, αυτό της πέμπτης Μαϊου, θα πρέπει να κρατήσει την… αναπνοή της. Κι αυτό διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι, είκοσι μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές θα ρισκάρουν μία δήλωση ελάφρυνσης του χρέους.

Αν δεν υπάρξει κάποια δήλωση, αναφέρουν παλαιοί χρηματιστές η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί μέχρι τις Ευρωεκλογές. Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για τη συγκυβέρνηση και ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να δούμε περαιτέρω διόρθωση. Πολύ δύσκολα η αγορά μπορεί να βρεθεί στο κανάλι των 1.280 – 1.300 μονάδων, υποστηρίζουν οι αναλυτές, αν δεν υπάρξει ένας σοβαρός καταλύτης και με δύο αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ, της Εθνικής και της Eurobank να ‘τρέχουν» σχεδόν παράλληλα…

Εικόνα σταθεροποίησης στα δύσκολα για την Alpha, στα 0,685 ευρώ, με όγκο 33 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 23 εκατ. ευρώ, που είναι και ο μεγαλύτερος για μετοχή στο Χ.Α. Άλλωστε, ο συνολικός τζίρος στην αγορά διαμορφώνεται στα επίπεδα των 75 εκατ. ευρώ. Πτώση στο 1,72 ευρώ για την Πειραιώς, με την αγορά να κάνει λόγο για ισχυρά αναχώματα στη μετοχή, στην οποία έχουν αλλάξει χέρια 8,4 εκατ. τεμάχια  με τζίρο 14,6 εκατ. ευρώ. Πιέσεις βγήκαν και στην ΕΤΕ, που υποχωρεί στα 3,09 ευρώ, ενώ χάνουν τις στηρίξεις τους ΔΕΗ, που υποχωρεί στα 11,35 ευρώ, ΟΤΕ, στα 11,32 ευρώ, ΟΠΑΠ, στα 11,53 ευρώ. Πιέσεις ακόμα, στον Μυτιληναίο, στα 6,5 ευρώ, στην Jumbo στα 11,76 ευρώ, Folli Follie στα 24,76 ευρώ, Motor Oil στα 8,75 ευρώ.

Facebook Comments