Ο Ντράγκι ανατροφοδοτεί τα σενάρια QE από την ΕΚΤ

FXCM

Ο Ντράγκι ανατροφοδοτεί τα σενάρια QE από την ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε δηλώσεις του από την Ολλανδία και το Άμστερνταμ ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τροφοδότησε και πάλι τα σενάρια περί επέμβασης της ΕΚΤ το επόμενο διάστημα.

Ο Ντράγκι εκτίμησε ότι τα χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση του πληθωρισμού μην αποκλείοντας όμως και τη λήψη μη συμβατικών μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Παράλληλα σχολίασε ότι η άνοδος του κοινού νομίσματος αντανακλά την ενδυνάμωση των χωρών του ευρώ και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ρόλος που επιτελεί η ισοτιμία του ευρώ επηρεάζει όλο και περισσότερο τις ασκούμενες πολιτικές από την ΕΚΤ υπογραμμίζοντας ότι το ευρώ διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Τέλος ανέφερε ότι η δημοσίευση των πρακτικών από την ΕΚΤ είναι το επόμενο βήμα που θα πρέπει να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.