Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν τις συναλλαγές της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στις αγορές.

Ειδικότερα,  ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.671 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 1,19% στις 9.436 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,61% στις 4.454 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,3% στις 335 μονάδες.

Στο μεταξύ, φόβους για εκτροχιασμό της κατάστασης στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες εξέφρασε την Πέμπτη ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.  Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, ανέφερε ότι «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αποσχιστών βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Νέες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ανακοίνωσε η Ρωσία, ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να πιέσουν την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στο ταμπλό, η Royal KPN υποχωρεί κατά 1,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα EBITDA της υποχώρησαν κατά 22% το πρώτο τρίμηνο του έτους, στα 624 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 628 εκατ. ευρώ.

Απώλειες 1,6% για την Deutsche Bank, καθώς διέρρευσε ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σχεδιάζει την πώληση 5 δισ. ευρώ ιδίων μετοχών ώστε να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Στον αντίποδα, η Electrolux ενισχύεται κατά 7,7%, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό ράλι από τον Απρίλιο του 2012. Ο όμιλος ανακοίνωσε EBITDA 749 εκατ. κορονών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 613 εκατ. κορόνες.

Facebook Comments