Για στρέβλωση της συμφωνίας της Γενεύης για την Ουκρανία, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός «η Ρωσία θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης βάσει της συμβιβαστικής προσέγγισης που συμφωνήθηκε στη Γενεύη … δεν μπορεί να υπάρχουν μονομερείς απαιτήσεις».

Προσέθεσε ακόμη ότι «και μας υποβάλλονται απαιτήσεις – πρώτα απ όλα εννοώ τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να στρεβλώνουν τα πάντα».

Παράλληλα ο κ. Λαβρόφ κατήγγειλε την επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία ως «αιματηρό έγκλημα» και δήλωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη επειδή οργάνωσε ένα πόλεμο εναντίον των πολιτών της.

«Αυτοί (οι αρχές του Κιέβου) διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον των δικών τους ανθρώπων. Πρόκειται για ένα αιματηρό έγκλημα και εκείνοι που ώθησαν το στρατό να κάνει αυτό, θα πληρώσουν, είμαι βέβαιος, και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments