Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς όπως φαίνεται η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ κοντά στον εκτροχιασμό προκαλώντας εντονότατες ανησυχίες στους επενδυτές. Αρνητικά επέδρασαν τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από τις Neste Oil και Sandvik.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,25% στις 6.686 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 1,54% στις 9.402 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,79% στις 4.444 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,63% στις 333,50 μονάδες, με τις εβδομαδιαίες του απώλειες να ξεπερνούν το 0,6%.

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τάχθηκε υπέρ της εξέτασης νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, θεωρώντας πως η Ρωσία δεν έχει κάνει αρκετά για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης με την Ουκρανία. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Στο ταμπλό, η Neste Oil έχασε 5,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησαν κατά 55 εκατ. ευρώ, από 135 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Απώλειες 2,2% για την Deutsche Bank, καθώς διέρρευσε ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σχεδιάζει την πώληση 5 δισ. ευρώ ιδίων μετοχών ώστε να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Η Royal KPN υποχώρησε κατά 2,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα EBITDA της υποχώρησαν κατά 22% το πρώτο τρίμηνο του έτους, στα 624 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 628 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Electrolux ενισχύθηκε κατά 9,7%, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό ράλι από τον Απρίλιο του 2012. Ο όμιλος ανακοίνωσε EBITDA 749 εκατ. κορονών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 613 εκατ. κορόνες.