Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, συνεχίζοντας της αποτύπωση της κόπωσης που επιδεικνύει σχεδόν ολόκληρο τον Απρίλιο.

Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 1,22% στις 1.2083,29 μονάδες, με τον τζίρο στα 12,3 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 7,8 εκατ. τεμάχια.

Από την αρχή του μήνα το Χ.Α. καταγράφει απώλειες 8,43%, ενώ έχει μόλις έξι ανοδικές συνεδριάσεις. Μάλιστα, είχε φτάσει στις 2 Απριλίου στις 1.354 μονάδες ενδοσυνεδριακά, χάνοντας έως σήμερα πάνω από 130 μονάδες. Την τάση αυτή φυσικά τροφοδότησαν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, οι οποίες απορρόφησαν σημαντικό μέρος της ρευστότητας, ενώ την ίδια ώρα οι θετικές ειδήσεις είχαν προεξοφληθεί.

Πλέον στα ανοιχτά μέτωπα είναι η δημόσια εγγραφή της Eurobank που ολοκληρώνεται την Τρίτη 29 Μαΐου ενώ την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Παράλληλα τρέχουν τα βιβλία προσφορών για τις ομολογιακές εκδόσεις της Ιντραλοτ και της ΔΕΗ, ενώ είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Παρασκευή να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ομολόγου και από την Motor Oil.

Στο ταμπλό οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 3,74% στα 2,83 ευρώ, ο ΟΠΑΠ να βρίσκεται στο -1,20% και ο ΟΤΕ στο -1%. Με απώλειες και η πλειονότητα των τραπεζικών μετοχών, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 0,60% και η Alpha bank κατά 0,58%. Εξαίρεση αποτελεί η Eurobank η οποία ενισχύεται κατά 2,92%.

Στην αγορά παραγώγων, διατηρείται το discount στο ΣΜΕ της Eurobank στο 9,7%, αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μετοχή είναι σε premium, αφού είναι κατά πολύ υψηλότερα το εύρος διάθεσης των καινούριων μετοχών.

Facebook Comments