Συνεχίζει ανοδικά η Ευρώπη - Στο +15% η AstraZeneca

MarketNews

Συνεχίζει ανοδικά η Ευρώπη - Στο +15% η AstraZeneca, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, επικροτώντας τη δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών που προχωρούν σε συνέργειες, εξαγορές ή συγχωνεύσεις. Ωστόσο, τη δυναμική περιορίζει η επισφαλής κατάσταση που υπάρχει στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,44% στις 6.715 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,77% στις 9.474 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  σημειώνει κέρδη 0,59% στις 4.469 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,5% στις 335,04 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AstraZeneca ενισχύεται κατά 15%, καθώς η Pfizer επιβεβαίωσε δημοσίως έχει διατυπώσει προσφορά εξαγοράς, υποσχόμενη μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση «σημαντικό premium» για τους μετόχους.

Κέρδη 4,6% καταγράφει η μετοχή της Bayer, καθώς διέρρευσε ότι η διοίκηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για τη διαχείριση της θυγατρικής Bayer Material Science, εν αναμονή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Evonik Industries.

Απώλειες 7,3% για τη Meda, η οποία απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της από την Mylan, τη μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων στις ΗΠΑ.

Η Sandvik υποχωρεί κατά 2,9% μετά τη μείωση της σύστασης της από την Deutsche Bank, σε hold από buy προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν για 15ο συνεχή μήνα οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία τον Απρίλιο, καθώς η δυναμική στην αγορά ακινήτων επεκτάθηκε πέραν του Λονδίνου, σύμφωνα με τη Hometrack.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν αυτόν τον μήνα κατά 0,6%, όσο είχαν αυξηθεί και τον Μάρτιο. Το 48% των περιοχών κατέγραψαν αυξήσεις στις τιμές, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας.