Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

MarketNews

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3864 δολ. από το επίπεδο των 1,3838 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Ν.Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3861 δολ.

Η αγορά τηρεί στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αυτή την εβδομάδα, καθώς και την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το Αμερικανικό ΑΕΠ, και την απασχόληση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ στην αγορά εργασίας τον μήνα αυτό προστέθηκαν σύμφωνα πάντα με τα προσωρινά στοιχεία, 215.000 εργαζόμενοι.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Fed οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα περιορίσει περαιτέρω, κατά 10 δισ. δολάρια, τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, με αποτέλεσμα το όριο να υποχωρήσει στα 45 δισ. δολάρια.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στην Ευρωζώνη η δημοσιοποίηση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης για τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο συγκεκριμένος δείκτης αυξήθηκε περισσότερο απ΄ότι προέβλεπαν οι αναλυτές. Εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι συνέβαλε στην μη λήψη αντισυμβατικών μέτρων από την ΕΚΤ τον προηγούμενο μήνα.