Κέρδη στην Ευρώπη

MarketNews

Κέρδη στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μικρά κέρδη έκλεισαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τη δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών που προχωρούν σε συνέργειες, εξαγορές ή συγχωνεύσεις. Ωστόσο, τη δυναμική περιόρισε η επισφαλής κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100  ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 6.700 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,47% στις 9.446 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  σημείωσε κέρδη 0,39% στις 4.461 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,15% στις 334,13 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 13 σημείωσαν άνοδο σήμερα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AstraZeneca ενισχύθηκε κατά 16%, καθώς η Pfizer επιβεβαίωσε δημοσίως έχει διατυπώσει προσφορά εξαγοράς, υποσχόμενη μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση «σημαντικό premium» για τους μετόχους.

Κέρδη 4,6% κατέγραψε η μετοχή της Bayer, καθώς διέρρευσε ότι η διοίκηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για τη διαχείριση της θυγατρικής Bayer Material Science, εν αναμονή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Evonik Industries.

Απώλειες 7,2% για τη Meda, η οποία απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της από την Mylan, τη μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων στις ΗΠΑ.

Η Sandvik υποχώρησε κατά 1,91% μετά τη μείωση της σύστασης της από την Deutsche Bank, σε hold από buy προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν για 15ο συνεχή μήνα οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία τον Απρίλιο, καθώς η δυναμική στην αγορά ακινήτων επεκτάθηκε πέραν του Λονδίνου, σύμφωνα με τη Hometrack.