«Φρένο» στα προνόμια συνδικαλιστών επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας

MarketNews

«Φρένο» στα προνόμια συνδικαλιστών επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Φρένο» στα προνόμια των συνδικαλιστών βάζει το ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έχει έτοιμο το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας Έθνος, προβλέπεται αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των σωματείων, συγχωνεύσεις πρωτοβάθμιων-δευτεροβάθμιων σωματείων και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης συνδικαλιστικών αδειών.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπαίνει και το θέμα των απεργιών, καθώς αναζητείται χρυσή τομή, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από ευρεία πλειοψηφία των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων, καθώς οι τελευταίες αλλαγές έγιναν το 1982 (με τον νόμο 1264).

Παράλληλα, με το πέρασμα των χρόνων το κύρος των συνδικάτων έχει υποστεί ρωγμές, με τον αριθμό των εργαζομένων που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις να βαίνει διαρκώς μειούμενος.