Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως από τις Deutsche Bank και ΑΒΒ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,53% στις 6.738 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,82% στις 9.525 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,28% στις 4.473 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,6% στις 335,96 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι αγορές στρέφουν τα βλέμματα τους στην έναρξη της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ξεκινά σήμερα. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της Fed για το μέλλον της πολιτικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό, η Deutsche Bank ενισχύεται κατά 2,3%, καθώς αν και ανακοίνωση πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερα τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,08 δισ. ευρώ έναντι 1,65 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 927 εκατ. ευρώ.

Άλμα 7,1% καταγράφει η μετοχή της Nokia, μετά την ανακοίνωση ότι νέος διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο  Rajeev Suri. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, στα 2,66 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, απώλειες 17% καταγράφει η Serco Group, καθώς η σύσταση της μειώθηκε σε neutral από buy προηγουμένως από την Citigroup.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, επιδείνωση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Απρίλιο, με τον σχετικό δείκτη της στατιστικής υπηρεσίας INSEE να υποχωρεί στις 85 μονάδες από 88 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο.

Μειωμένος κατά τρεις μονάδες ήταν και ο επιμέρους δείκτης για το πώς αξιολογούν οι καταναλωτές την ικανότητά τους να προχωρήσουν σε σημαντικές αγορές, ενώ αυξήθηκαν και οι ανησυχίες για την ανεργία.

Facebook Comments