Την ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης ανοίγει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον πυρήνα της πρότασης περιλαμβάνονται δράσεις για τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος, τον περιορισμό του αριθμού μελών της Βουλής των Ελλήνων, όπως και η συγκρότηση Συνταγματικού Δικαστηρίου και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει το ζήτημα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πάντως, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνεννόηση μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος «ούτε τέθηκαν ούτε συζητήθηκαν μεταξύ των δυο κομμάτων». Αποσαφηνίζει ωστόσο πως οι δύο παρατάξεις έχουν «πριν τις εκλογές του 2012 διατυπώσει δέσμες ιδεών και προτάσεων».

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι «στη παρούσα συγκυρία, λόγω της στείρας, μικροκομματικής και μίζερης στάσης της αντιπολίτευσης κυριαρχούν εκλογικές σκοπιμότητες και δεν υπάρχει πλαίσιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές».

Εκφράζει ωστόσο την ελπίδα ότι μετά τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα «διαμορφωθούν στη χώρα συνθήκες που θα επιτρέπουν τέτοιες σοβαρές και υπεύθυνες συζητήσεις με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου».

Facebook Comments