Υπεγράφη η συμφωνία με τη Philip Morris για τα ελληνικά καπνά. Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Chief Operating Officer της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για την τριετία 2013-2015, η συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 20% των ποσοτήτων των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου που θα αγοράσει η Philip Morris International σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

«Η Philip Morris International έχει επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ από το 2003. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, όχι μόνο παραμένουμε προσηλωμένοι στη στήριξη της Παπαστράτος, των συνεργατών μας και της οικονομίας της χώρας, αλλά επί πλέον διευρύνουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλατζόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή υπογραφής, σημείωσε ότι «η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη της συνεπούς συμβολής της Παπαστράτος για περισσότερα από 80 χρόνια στη χώρα μας και της δέσμευσής μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Ελλάδα».

Σφραγίδα εμπιστοσύνης στη χώρα μας χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης την απόφαση της Philip Morris, τονίζοντας ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα είναι «το καλύτερο διαβατήριο» για τις εξαγωγές μας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι τα καπνά είναι μια πολύ προσοδοφόρα καλλιέργεια, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους και στον τομέα της παραγωγής και στον τομέα της μεταποίησης.

Facebook Comments