ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αποχώρηση των Ρώσων

MarketNews

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αποχώρηση των Ρώσων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ΝΑΤΟ δεν έχει δει ενδείξεις ότι οι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες αποσύρονται από τις περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, παρά τη ρωσική δήλωση ότι τα στρατεύματα επέστρεψαν στις μόνιμες θέσεις τους.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε προς τον αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους πως οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα γυμνάσια κοντά στα σύνορα, επέστρεψαν στις μόνιμες θέσεις τους, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες που να δείχνουν αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να συμμορφωθεί προς τη συμφωνία της Γενεύης και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων προκρίνοντας τη διπλωματία και το διάλογο", δήλωσε προς το Ρόιτερς αξιωματούχος του ΝΑΤΟ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Σόιγκου.