Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) απέδειξε ότι είναι ένας σταθερός υποστηρικτής της Ελλάδας σε πολύ δύσκολες στιγμές και η συμμετοχή της στην έξοδο από την κρίση είναι σημαντική, διοτί ο πιο πολύτιμος πόρος σήμερα είναι η ρευστότητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη συμμετοχή της ΕΤΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

«Η σημασία της σημερινής υπογραφής είναι αυτονόητη. Η ΕΤΕπ πράγματι κατά τη διάρκεια της κρίσης απέδειξε ότι είναι ένας σταθερός υποστηρικτής της Ελλάδας σε πολύ δύσκολες στιγμές. Η συμμετοχή της στην έξοδο από την κρίση είναι σημαντική, διότι όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλουμε ο πιο πολύτιμος πόρος σήμερα είναι η ρευστότητα», είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας: «Η ρευστότητα έχει αρχίσει και παρέχεται σε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες από την ΕΤΕπ και προσβλέπουμε σε περισσότερες ακόμη, δεδομένου ότι ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις είναι ακόμη ανοιχτός μπροστά μας».

Ο δικός μας ρόλος, του Υπουργείου Οικονομικών -είπε ο κ. Στουρνάρας- σε αυτή τη συμφωνία ήταν υποστηρικτικός. Το ΣΟΕ και ο κ. Τσακλόγλου συμμετείχαν στη δημιουργία του Οργανισμού για την Ανάπτυξη (IfG) και στη συμμετοχή της ΕΤΕπ.

«Ο δρόμος πια είναι μπροστά μας, μπορούμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία μετά από τέσσερα χρόνια εργώδους προσπάθειας και μεγάλων θυσιών. Πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον κ. Χόγιερ, διότι απεδείχθη -όχι τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες, αλλά και στην αρχή ακόμη, από τότε που ανέλαβε- σταθερός φίλος και υποστηρικτής και πίστευε ότι, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΤΕπ, η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει την πολυπόθητη ρευστότητα, που τόσο πολύ χρειάζεται», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Facebook Comments