Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

MarketNews

Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως από τις Deutsche Bank και Statoil.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,04% στις 6.770 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,46% στις 9.584 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  σημείωσε κέρδη 1,19% στις 4.498 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 1% στις 338,12 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 16 σημείωσαν σήμερα άνοδο.

Στο ταμπλό, η Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 2,5%, καθώς αν και ανακοίνωση πτώση των κερδών το πρώτο τρίμηνο, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερα τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,08 δισ. ευρώ έναντι 1,65 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 927 εκατ. ευρώ.

Η Statoil ενισχύθηκε κατά 4,5%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών στα 15,8 δισ. κορόνες το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 12 δισ. που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Κέρδη 3,2% καταγράφει η μετοχή της Nokia, μετά την ανακοίνωση ότι νέος διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο  Rajeev Suri. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, στα 2,66 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, απώλειες 18% κατέγραψε η Serco Group, καθώς η σύσταση της μειώθηκε σε neutral από buy προηγουμένως από την Citigroup.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 102 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, από 102,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αναλυτές αντιθέτως, εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει αύξηση του δείκτη στις 103 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης προσδοκιών πληθωρισμού καταναλωτή ο οποίος διαμορφώθηκε στις 7,5 μονάδες από 10,8 το Μάρτιο. Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 0,27 μονάδες από 0,40 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, στο 0,8% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, βελτιωμένος σε σχέση με το 0,7% που ήταν το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 0,9%.

Σε επίπεδο 12μήνου ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,2%, καταδεικνύοντας επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάκαμψη που ξεκίνησε γύρω στα μέσα του περασμένου έτους, φαίνεται να επιταχύνεται.

Τέλος, επιδείνωση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Απρίλιο, με τον σχετικό δείκτη της στατιστικής υπηρεσίας INSEE να υποχωρεί στις 85 μονάδες από 88 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο.

Μειωμένος κατά τρεις μονάδες ήταν και ο επιμέρους δείκτης για το πώς αξιολογούν οι καταναλωτές την ικανότητά τους να προχωρήσουν σε σημαντικές αγορές, ενώ αυξήθηκαν και οι ανησυχίες για την ανεργία.