Πραγματικές ιστορίες, κοινωνικές δυσλειτουργίες, άκαμπτες παραδόσεις στις ταινίες της νέας εβδομάδας.

«Όλα τα λεφτά του κόσμου»

Ο εγγονός του μεγιστάνα του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι απάγεται στη Ρώμη το 1973, εκείνος όμως αρνείται να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωσή του. Την ίδια στιγμή η νύφη του συγκρούεται μαζί του στην προσπάθειά της να τον μεταπείσει, ενώ ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τον γιο της.

Σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ

«Ο στόχος»

Αποταχθείς από το ναυτικό, ο Ρέινχαρντ Χάιντριχ γίνεται μέλος του ναζιστικού κόμματος, αναρριχάται στην ιεραρχία χάρη στις αποφασιστικές, απάνθρωπες μεθόδους του και το 1941 διορίζεται διοικητής της Βοημίας και Μοραβίας. Γίνεται γνωστός ως ο «σφαγέας της Πράγας», με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και την τσεχοσλοβακική αντίσταση να οργανώνουν τη δολοφονία του.

Σκηνοθεσία Σέντρικ Χιμένεθ με τους: Τζακ ΟΚόνελ, Ρόζαμουντ Πάικ, Μία Γουασικόφσκα, Τζέισον Κλαρκ

«Τζάνγκο ο βασιλιάς του σουίνγκ»

Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1943 ο Τζάνγκο Ράινχαρτ είναι ο βασιλιάς του σουίνγκ. Η γερμανική προπαγάνδα τού ζητά να ταξιδέψει στο Βερολίνο για συναυλίες, ενώ οι ομοεθνείς του τσιγγάνοι καταδιώκονται από τους ναζί. Έτσι αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του.

Σσκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ με τους: Ρεντά Καντέμπ, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπεά Παλιά

«The Florida Project»

Λίγο έξω από το Ορλάντο και δίπλα στην Ντίσνεϊλαντ, η 6χρονη Μούνι μεγαλώνει σε ένα μοτέλ μαζί με την άνεργη 22χρονη μητέρα της, η οποία δυσκολεύεται να πληρώσει το εβδομαδιαίο νοίκι.

Σκηνοθεσία Σον Μπέικερ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο

«Τζαμάικα»

Ο Άκης, οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, και ο Τίμος, μποέμ και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ήταν δύο δεμένα μεταξύ τους αδέρφια, τα οποία απομάκρυνε πριν από χρόνια μια παρεξήγηση. Ο θάνατος της μητέρας τους δεν στέκεται αφορμή για να τα ξαναβρούν, όμως η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις…

Σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφωνιός με τους: Φάνη Μουρατίδη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Σπύρο Παπαδόπουλο, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

«The bachelor 2»

Οι Αντώνης, Ρένος και Τζίμης εκδράμουν στην Κρήτη για να «συμπαρασταθούν» στον φίλο τους Κώστα, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί την κόρη ενός κρητίκαρου παλαιάς κοπής.

Σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος με τους: Γιάννη Τσιμιτσέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Θανάση Βισκαδουράκη, Νίκο Βουρλιώτη

«Φερδινάνδος» (3D)

Η ταινία «Φερδινάνδος-Ferdinand» που είναι η καινούρια κινηματογραφική παραγωγή ψηφιακού animation των Blue Sky Studios και 20th Century Fox που θα παιχθεί και σε 3D, εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά.

Facebook Comments