Ως δολοφονία χαρακτήρα ορίζουμε τις συστηματικές επιθέσεις προς ένα άτομο με σκοπό την ουσιαστική κοινωνική αχρήστευση του μέσω των αισθημάτων απαξίωσης που έχουν δημιουργηθεί ως προς αυτό στις μάζες.

Οι δολοφόνοι χαρακτήρα προσπαθούν να καταστήσουν τους στόχους τους κάτι σαν ένα είδος λεπρών, να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη πραγματικά ανακλαστικά εναντίον τους, ώστε τα ονόματα τους να συνδεθούν ενστικτωδώς με μίση και απέχθειες. Οι δολοφόνοι χαρακτήρα καθώς και ο «κρυφός» μηχανισμός τους χρησιμοποιούν όλα τα πολεμοφόδια για να πετύχουν στο έργο της εξουδετέρωσης των αντιπάλων τους: την συκοφαντία, την πρόκληση, την πλαστογραφία (fake news), τον εκβιασμό και τέλος την σάτιρα. Τους συνοδοιπόρους αυτών των εκστρατειών δολοφονίας τους ονομάζουμε σκανδαλοθήρες.

Ο αγώνας για την δολοφονία ενός χαρακτήρα διεξάγεται με απλά μέσα  η δε αποτελεσματικότητά του, εξαρτάται από την ακούραστη και συστηματική διεξαγωγή του και από τις συνεχείς επαναλήψεις. Εναντίον των στόχων έχει υιοθετηθεί ένα μόνιμο λεξιλόγιο που περιλαμβάνει τους όρους: «τσολάκογλου», «πινοσέτ», «γερμανοτσολιάς», «φασίστας», «προδότης», «νενέκος», «μενουμεευρώπης», «φιλελές», «λαμόγιο», «βολεμένος» κ.τ.λ. Με αυτό τον τρόπο και με την συνεχή επανάληψη καταφέρνουν να πειστούν οι όχλοι και να μετατραπούν σε εκτελεστικό όργανο στα χέρια των δολοφόνων χαρακτήρων. Και πέτυχε η Συριζαϊκή προπαγάνδα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης να δημιουργήσει μια απίθανη κατάσταση στην οποία κυριαρχούν επαναλαμβανόμενα πογκρόμ κατά προσωπικοτήτων.

Στην Ελλάδα της κρίσης η πρώτη συστηματική δολοφονία χαρακτήρα ήταν αυτή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις οργιαστικές και κακόγουστες φωτογραφίες που έβγαιναν κάθε μέρα στο facebook και το tweeter. Η προπαγάνδα της εικόνας σε όλο της το μεγαλείο! Αλλά δεν αρκούσαν μόνον οι εικόνες, κάποιος έπρεπε να μετατρέψει τις εικόνες σε λέξεις και τις λέξεις σε ιδέες για να μπορούν να επαναλαμβάνονται και να διαδίδονται τόσο γρήγορα όσο ο αέρας. Την δουλειά αυτή την έκαναν πρώτα από όλα οι ιστοσελίδες, τα blogs και (όπως έχει αποδεδειχθεί προσφάτως) τα αργυρώνητα τρόλς     που τότε ξεκινούσαν να εμφανίζονται στο ευρύ κοινό, μέσα από τα απαξιωτικά δημοσιεύματα με τα βαρύγδουπα πρόστυχα επίθετα που χρησιμοποιούσαν . Αυτά για τον γραπτό λόγο γιατί για τον προφορικό …. Α! Εκεί η παρουσία, η ομιλία και η στάση ενός μόνον ανθρώπου αρκούσε για να δολοφονήσει τον χαρακτήρα ένος πρωθυπουργού. Δεν υπήρξε ποτέ ξανά στα Ελληνικά χρονικά τόσο επιτυχημένος προπαγανδιστής – δολοφόνος χαρακτήρων όσο ο Λ. Λαζόπουλος. Πραγματικά είναι μία ταλαντούχα σατανική Γκεμπελικής εμβέλειας  μεγαλοφυΐα γιατί ξέρει το πότε να  διατυπώσει την προπαγάνδα , πόσες φορές να την επαναλάβει και με τι επίθετα να την εκφέρει για να «διαφωτίσει» τις μάζες (σ.σ: επίσης γνωρίζει το πότε να καταγγείλει τους άλλους για μπούλινγκ για να καταφέρει να ξεφύγει από τις αμαρτίες του  παρελθόντος ).     

Την εποχή εκείνη η προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε πραγματικά επιτυχημένη για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν καθολική. Σύσσωμη η αντιπολίτευση συμμετείχε σε αυτήν. Αλλά κανείς δεν προείδε από την Ν.Δ. ότι η αναδυόμενη αριστερά θα χρησιμοποιούσε στο μέλλον το χυδαίο και πρόστυχο όπλο της δολοφονίας χαρακτήρα και εναντίον της ίδιας.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης, ο κ. Γαβρόγλου και ο κ. Πολάκης ήταν αυτοί που εισήγαγαν αυτόν τον όρο στην πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς ξέρουν τα πάντα για αυτήν και για αυτό την κατήγγειλαν μανιωδώς. Αλλά συστηματική δολοφονία χαρακτήρα εις βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εφαρμοσθεί από την αντιπολίτευση . Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει συνέχεια προσπάθειες «δολοφονιών» προς πολλά πρόσωπα ταυτόχρονα. Τους τελευταίους μήνες ,εκτός από την κλασική στοχοποίηση του κ. Α. Γεωργιάδη, βλέπουμε να χτυπιούνται συστηματικά πρόσωπα που ασκούν έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης όπως η κα. Μιράντα Ξαφά και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ή ακόμα χειρότερα πρόσωπα που δεν εκφέρουν πολιτικό λόγο αλλά έχουν έναν κάποιο συμβολισμό όπως η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι επιθέσεις προς προσωπικότητες ενάντιες προς την κυβέρνηση θα συνεχιστούν αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν γιατί δεν θα είναι καθολικές διότι η ελάσσονα αντιπολίτευση έχει ωριμάσει και δεν είναι διατεθειμένη να γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στον προπαγανδιστικό του πόλεμο.  Η δολοφονία χαρακτήρα είναι η πιο δειλή και αδιάντροπη από όλες τις προπαγανδιστικές τακτικές και όπως έδειξε η ιστορία των πρώτων ετών της κρίσης είναι μία τεχνική που μας οδήγησε στην εξαχρείωση.

Facebook Comments