Ήλπιζα ότι μετά τρία χρόνια, τα ξετσίπωτα ψέματα των συριζαίων, που μας κυβερνούν δεν θα με επηρέαζαν τόσο. Αλλά όταν βλέπω ένα λαό ολόκληρο να υποφέρει, και να έχει πάψει πια να ελπίζει, δεν μπορώ να ανεχτώ την συστηματική κοροϊδία, που χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να παγιώσουν, συχνά με πρόδηλα αντιδημοκρατικό τρόπο, την εξουσία τους.

Ήμουν, όπως κάθε Τετάρτη, καλεσμένος στην εκπομπή του συναδέλφου Άκη Παυλόπουλου στο Blue Sky. Επίσης καλεσμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Ημουν έτοιμος να αγνοήσω τις παραδοξότητες, που συχνά πυκνά λέει η κ. Καρακώστα, που μαζί με αρκετούς άλλους συναδέλφους της, δεν διακρίνεται για τον ορθολογικό τρόπο έκφρασης της. Αλλά προχτές, ακόμα κι η βουλευτής αυτή της Β Πειραιώς, υπερέβη τα εσκαμμένα. Στην παρέμβαση μιας καθόλα ευπρεπούς τηλεθεάτριας, μεγάλης ηλικίας, που εύλογα ρώτησε πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να είναι φορολογικά συνεπής όταν διαρκώς της μειώνεται η σύνταξη και έρχεται και νέα μείωση συντάξεων, η κ. Καρακώστα παρενέβη κι είπε το αμίμητο: “Μα τι πράγματα είναι αυτά που λέτε, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων, ποιός σας λέει αυτά τα πράγματα”; Υποχρεώθηκα τότε να επέμβω και να της υπενθυμίσω, με συγκρατημένη οργή, ότι “εσείς τα λέτε κυρία μου. Εσείς οι 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίσατε τον περασμένο Μάϊο τη νέα μείωση των συντάξεων με την σταδιακή κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς” από την 1-1-19. Ήδη, με το νόμο Κατρούγκαλου, που ΕΣΕΙΣ υπερψηφίσατε, όλες οι νέες συντάξεις που εκδίδονται, είναι μειωμένες δραστικές ενώ εξαγγέλλετε επανϋπολογισμό των παλιότερων συντάξεων άμεσα, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι πόση είναι η “προσωπική διαφορά”, που θα περικοπεί σε ένα χρόνο από τώρα”. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντί να σιωπήσει ένοχα, όπως κάθε υπεύθυνος άνθρωπος θα έκανε στη θέση της, με ειρωνεία και θράσος συνέχισε να αμφισβητεί τη νέα μείωση, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για το τι θα γίνει στο μέλλον. Όταν της επεσήμανα ότι δεν πρόκειται για μελλοντικές αποφάσεις, αλλά για αποφάσεις, που έχουν ήδη ψηφιστεί και έχουν καταστεί νόμος του κράτους, εκείνη επέμεινε ότι “θα δείτε δεν θα γίνει καμιά μείωση”.

Τότε επιβεβαίωσα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα αρχίσει να το αντιλαμβάνομαι όταν ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλος είχε ισχυρισθεί ότι ο νόμος για την μείωση των συντάξεων από 1-1-2019 δεν θα εφαρμοσθεί γιατί, δήθεν, θα έχουμε “υπερπλεόνασμα”.

Είναι προφανές ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο, πανάθλιο πολιτικά, για εκλογές το φθινόπωρο του 2018. Που, εκτιμώ, ότι θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες απόλυτης πόλωσης, που καλλιεργούν συστηματικά ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος κι οι σύντροφοι τους με το αφήγημα ότι δήθεν “σας βγάλαμε από τα μνημόνια” και “τώρα θα ανοίξουν οι κάνουλες των παροχών”, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Όπως καίρια επεσήμανε κι ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, όπως πάει η οικονομία, είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί μετά το τέλος της δανειακής σύμβασης τον Αύγουστο σε κάποιο καθεστώς “προληπτικής γραμμής στήριξης”, που ήδη προβλέπεται από τον ESM αλλά με αυξημένη εποπτεία. Αυτός είναι ο λόγος που το Μαξίμου αντέδρασε απαξιωτικά στην έκθεση του διοικητή. Γιατί τους χαλάει το αφήγημα για τις εκλογές το φθινόπωρο. Και γι αυτό προβλέπω ότι η προπαγάνδα των συριζαίων το προσεχές διάστημα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θα πουν και θα ισχυρισθούν πράγματα, που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

Θα προτιμήσουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει όρθιο στην οικονομία, για να καλλιεργήσουν ψευδείς προσδοκίες περί δήθεν “καθαρής εξόδου”. Με μοναδικό σκοπό να πετύχουν ένα υψηλό ποσοστό στις εκλογές και να κλείσουν τον δρόμο του Κυριάκου και της ΝΔ προς την αυτοδυναμία. Αλλά είμαι βέβαιος ότι οι άθλιες αυτές μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ θα αποτύχουν οικτρά. Οπως κι η τριετής, μέχρι στιγμής,  διακυβέρνηση τους.

Facebook Comments