Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διορθώνοντας μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών που έφερε το δείκτη Stoxx Europe 600 σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 6.769 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,10% στις 9.575 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,24% στις 4.487 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,1% στις 337,82 μονάδες.

Οι αγορές στρέφουν τα βλέμματα τους στην ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ξεκίνησε χτες. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της Fed για το μέλλον της πολιτικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό, με απώλειες 1,22% κινείται η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), καθώς ανακοίνωσε πτώση 64% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, αφού διαμορφώθηκαν στα 624 εκατ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Απώλειες 2,3% και για την BNP Paribas, με την αγορά να ανησυχεί για τις προβλέψεις του 1,1 δισ. δολαρίων λόγω εμπλοκής της σε έρευνες που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,668 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,39 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Alstom ενισχύεται κατά 11%, μετά την ανακοίνωση ότι έχει εγκρίνει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με την General Electric, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν στην εξαγορά της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη απ’ ότι αναμενόταν εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία τον Μάρτιο, χάρη στο άλμα των δαπανών για ενέργεια.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 0,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών για ενέργεια σημείωσαν άνοδο 2,3%.