Ριμπάουντ στην αγορά με τζίρο και πακέτα (κυρίως στην Πειραιώς, όπου διακινήθηκαν 1 εκατ. τεμάχια του warrant, στην ΕΥΔΑΠ, όπου άλλαξε χέρια το 10% και 1,7% στην Aegean) αλλάζουν το κλίμα και δημιουργούν ξαφνικά συνθήκες ευφορίας. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με κέρδη 3,09%, στις 1.232,12 μονάδες και με συναλλαγές 269,488 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, από τη στιγμή που η αγορά παρέμεινε πάνω από τις 1.220 μονάδες, θα πρέπει να ξεπεράσει την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 1.245 μονάδων.

Τα περισσότερα margins έκλεισαν το περασμένο διάστημα της πτώσης που οδήγησε την αγορά μέχρι τα χαμηλά τριμήνου, δηλαδή τις 1.185 μονάδες, oπότε οι αγοραστές ήταν απαλλαγμένοι από το άγχος, υποστηρίζουν χρηματιστές που θέτουν το πάνω όριο του 25άρη για το επόμενο άμεσο βραχυπρόθεσμο διάστημα τις 402 μονάδες.

Οι αγοραστές επέστρεψαν στον ΟΤΕ, που ενισχύθηκε στα 11,49 ευρώ και με κέρδη σχεδόν 8,4%, Τιτάνα που ενισχύθηκε 4,22%, ΔΕΗ 3,7% και βεβαίως στις τράπεζες, με τους επενδυτές να έχουν ως πάτημα την έκθεση της Moody’s η οποία την Τρίτη προχώρησε στην αναβάθμισή τους.

Σούπερ κέρδη και για την Eurobank που από  τα 0,37 ευρώ έκλεισε στα 0,41. Η Eurobank η οποία αποτελεί την πρώτη Ελληνική τράπεζα που μετά το 2009 αποκτά ξένους επενδυτές, την Fairfax και άλλους 250 θεσμικούς επενδυτές.  Από εκεί και πέρα, η μεγάλη διόρθωση στην Πειραιώς φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε και στο χαρτί βγήκαν σημαντικές αγορές με κέρδη 2,41%, στο 1,70 ευρώ, όγκο 28 εκατ. τεμαχίων και τον μεγαλύτερο τζίρο στο ταμπλό με περισσότερα από 42,6 εκατ. ευρώ.

Απώλειες για την Εθνική 2,4%, στα 2,8 ευρώ , με την αγορά να προεξοφλεί ότι η μετοχή θα κινηθεί χαμηλότερα, προκειμένου να «συναντήσει» την τιμής της αύξησης κεφαλαίου.

Ισχυρές εντολές ακόμα βγήκαν ακόμα στον Μυτιληναίο που εισέρχεται στην λιανική αγορά της ενέργειας και ταυτόχρονα κάνει τα δικά του πλάνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Facebook Comments