Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

MarketNews

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τη συνέχιση της απεργίας διαρκείας αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών των Λαϊκών Αγορών, τα οποία αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου οι διατάξεις και άρθρα εκτιμούν ότι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι παραγωγοί, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο, ενώ όπως ενημερώνουν βρίσκονται σε επαφή με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έχουν κλείσει, όπως αναφέρουν και ραντεβού με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών.

«Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, απαντούμε με κλιμάκωση του αγώνα μας με συνέχιση της απεργίας διαρκείας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι πρακτικές όπως λένε του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για τη διάλυση των Λαϊκών Αγορών, οι οποίες δεν λαμβάνουν καθόλου υπ’ όψιν τους τα αιτήματα Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών.

Βάσει αυτών των εξελίξεων προαναγγέλλουν σειρά δράσεων όπως:

Συμμετοχή την Πέμπτη 1 στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το απεργιακό ραντεβού είναι στις 9:30 πμ στην Πλ. Κάνιγγος.

Διανομή δωρεάν τροφίμων

Επίσης την ίδια μέρα, και στις 10:30 π.μ. θα προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου καλούν σε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στην Πλ. Κάνιγγος και ώρα 10:30 πμ., στη Βουλή.

Το Σάββατο 3 Μαΐου διοργανώνουν  διανομή τροφίμων στις 10:30π.μ. στον Περισσό οδό Σαλαμίνος.

«Οι Λαϊκές Αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο της λαϊκής οικογένειας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο για χάρη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.