Λαγκάρντ: Οι κίνδυνοι του προγράμματος διάσωσης της Ουκρανίας

MarketNews

Λαγκάρντ: Οι κίνδυνοι του προγράμματος διάσωσης της Ουκρανίας , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Γεωπολιτικούς κινδύνους αλλά και κινδύνους στην εφαρμογή του αντιμετωπίζει το πρόγραμμα διάσωσης της Ουκρανίας, ύψους 17 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Στο μέτωπο της εφαρμογής, παίρνουμε όλες τις προφυλάξεις, που μπορούμε προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι" τόνισε η γενική διευθύντρια του Ταμείου και πρόσθεσε: "Σε γεωπολιτικό επίπεδο, η διμερής διεθνή υποστήριξη και η συνεργασία όλων των μερών, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να ενισχυθεί η θέση της οικονομίας της Ουκρανίας".

Την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε διετές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης προς την Ουκρανίας ύψους 17 δισ. δολαρίων. Η οικονομική βοήθεια θα "ξεκλειδώσει" περαιτέρω πιστώσεις από άλλους δανειστές ύψους περίπου 15 δισ. δολαρίων, με στόχο να σταθεροποιηθεί η οικονομία της Ουκρανίας εν μέσω της χειρότερης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα από την ανεξαρτησία της το 1991.