Αρνητική ήταν η απάντηση του Διοικητικού Δυμβουλίου της AstraZeneca στη νέα, βελτιωμένη προσφορά της Pfizer, καθώς θεωρεί ότι «οι όροι υποτιμούν την εταιρεία».

Στην ανακοίνωση του ΔΣ της AstraZeneca αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εξέτασε την επιστολή της Pfizer και δεν είχε «κανέναν ενδοιασμό να απορρίψει την πρόταση», ενώ συστήνει στους μετόχους να μην αναλάβουν καμία δράση.

«Η AstraZeneca συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στην έρευνα, την ανάπτυξη και την μεταποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο πρόεδρος Leif Johansson.

«Εχουμε ισχυρό momentum ως ανεξάρτητη εταιρεία, ιδιαίτερα με τη συναρπαστική, ραγδαία βελτιούμενη γραμμή μας, για την οποία το ΔΣ εκτιμά ότι θα αποφέρει σημαντική αξία στους μετόχους», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πρόταση της Pfizer θα διάβρωνε σημαντικά την έκθεση των μετόχων της AstraZeneca στη μοναδική της γραμμή και θα δημιουργούσε κινδύνους για την επίτευξη των στόχων.

Η Pfizer Inc είχε ανακοινώσει πως προχωρά σε αναβάθμιση της πρότασής της για την AstraZeneca Plc στις 50 στερλίνες ανά μετοχή (84,47 δολάρια), αποτιμώντας τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία σε 63 δισ. στερλίνες (106,43 δισ. δολάρια).

Με βάση την αναθεωρημένη πρόταση, οι μέτοχοι της AstraZeneca θα λάβουν 1,845 μετοχές της συγχωνευμένης εταιρείας και 1,598 πένες σε μετρητά. Η νέο πρόταση αντιπροσωπεύει μια μικρή αύξηση στα μετρητά, στο περίπου 32%. Η αναθεωρημένη πρόταση αποτελεί premium 7% σε σχέση με την προηγούμενη της Pfizer.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της και CEO Ian Read ήρθε σε επαφή με τους ομολόγους του στην AstraZeneca και η τελευταία άφησε να εννοηθεί ότι θα απαντούσε αφού το ΔΣ εξέταζε την πρόταση.

Facebook Comments