Κοινό μέτωπο Μέρκελ-Ομπάμα απέναντι στη Ρωσία

MarketNews

Κοινό μέτωπο Μέρκελ-Ομπάμα απέναντι στη Ρωσία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ενιαία στάση απέναντι στη Ρωσία στην ουκρανική κρίση τήρησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, οι οποίοι συμφώνησαν στην επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία εφόσον δεν συνεργαστεί στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ομπάμα κάλεσε την Μόσχα να κάνει κινήσεις για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε ντροπιαστική την κράτηση των διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Υπογράμμισε ότι η Μόσχα πρέπει να εργαστεί για την άμεση απελευθέρωση των παρατηρητών.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με την κ. Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι δύο ηγέτες είναι ενωμένοι για την επιβολή κόστους στη Ρωσία για τις ενέργειες στην Ουκρανία.

Ο κ. Ομπάμα σημείωσε πως πρέπει να ληφθεί η θέση του Πούτιν για την Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ή να καθορίζει την εσωτερική και εξωτερική της πολιτική.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε από την πλευρά της πως η Ρωσία δεν έχει κάνει βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης. Η ίδια επισήμανε ότι η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 12 Μαϊου θα είναι καθοριστική όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.