Στη Βουλή καταθέτει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας την τροπολογία για την άμεση επαναφορά του πλαφόν στην συνταγογραφηση αφού μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κατάργησή του παρουσιάστηκε τον Απρίλιο υπέρβαση κατά 21 εκατομμύρια ευρώ έναντι 8 που ήταν το Μάρτιο.

«Υπάρχει κίνδυνος τον Ιούνιο να λείπουν από τον ΕΟΠΥΥ βασικά φάρμακα, αφού η συνολική ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του Οργανισμού δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δυο δισ. ευρώ» προειδοποίησε.

Πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τα διαγνωστικά κέντρα αφού η σχετική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει κατά πολύ. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα που δίνουν προφορές κατά 40% φθηνότερες από τις τιμές που δίνουν στον ΕΟΠΥΥ ο οποίος έχει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους άρα έχουν περιθώρια κέρδους.

«Επειδή απειλούν με επίσχεση τους προειδοποιώ ότι για το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν θα πληρωθούν ως ενιαίο σύνολο αλλά με τις υπηρεσίες που προσέφεραν ανά μήνα» σημείωσε.

Facebook Comments