Κ. Χατζηδάκης: «Επιτυχημένο μέτρο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές»

ΣΚΑΪ

Κ. Χατζηδάκης: «Επιτυχημένο μέτρο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για θετικό βήμα, δηλώνοντας ότι είναι ένα επιτυχημένο μέτρο, καθώς όλο και περισσότεροι δήμαρχοι και εμπορικοί σύλλογοι τοποθετούνται θετικά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που εφαρμόζεται φέτος, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων) την περίοδο Απριλίου - Μάιου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή, καταγράφεται αύξηση του τζίρου που ξεπερνά το 25% και αν καταμετρηθεί και η χθεσινή Κυριακή ενδεχομένως το ποσοστό να ανέβει περισσότερο. Οι εκπτώσεις, που φθάνουν έως και 50%, θα διαρκέσουν ως τις 10 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σήμερα ψηφίζεται επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, με τις Ομοσπονδίες Παραγωγών και Εμπόρων να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Έχουν προαναγγείλει συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

«Το πιο διαφανές κριτήριο για τις λαϊκές είναι η κλήρωση» είπε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.