Μετά το καλοκαίρι θα υιοθετηθούν οι όποιες αποφάσεις κριθούν αναγκαίες σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος, δήλωσε εισερχόμενος σήμερα στον χώρο της συνεδρίασης του Eurogroup, o πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει, κατά πάσα πιθανότητα, μία πρώτη συζήτηση σήμερα, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν το αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης από την ίδια οπτική γωνία.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup δεσμεύτηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν είναι αναγκαίο, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι αυτό θα εκτιμηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία σε σχέση με το ελληνικό χρέος. Όπως εξήγησε, το θέμα θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας από τη Eurostat, λέγοντας ότι η Ελλάδα αξίζει εύσημα για τα όσα έχει πετύχει.

Facebook Comments